DIRECTOR


VÍCTOR ALAPONT ESTORSNaix a Benicàssim (Castelló). Comença els seus estudis oficials de música al Conservatori de Castelló, per a continuar-los al Conservatori “Joaquín Rodrigo” de València. Obté el títol de Professor Superior en l’especialitat de trompa en el Conservatori Superior de Música de Barcelona, amb el catedràtic Vicent Aguilar.

En 1989 comença la seua trajectòria professional com a professor de trompa de la Banda Municipal de Castelló.

Ha estat director de bandes com la U.M. Santa Cecília de Xilxes i l'Ateneu Musical “Schola Cantorum” de la Vall d'Uixó, aconseguint ambdues bandes el Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló i el Segon Premi al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana.

Ha dirigit diferents sarsueles al capdavant de la companyia de l'Schola Cantorum de la Vall d'Uixó. Sota la seua batuta han actuat Fèlix Nemirowsky (violoncel solista de l’Israel Philarmonic), Sergei Teisla (concertino de la ONE) i Pedro Iturralde.

Realitzà màsters de direcció d'orquestra amb Jorma Panula, Jesús López Cobos, Arturo Tamayo i George Phelivanian, rebent d'aquest últim mestre una menció honorífica per la seua qualitat artística.

Al novembre de 2006 va ser becat per realitzar un Curs Internacional de direcció d'orquestra amb la JONDE; resultant seleccionat per dirigir el concert de cloenda.

Al juliol de 2010 va ser seleccionat pel prestigiós mestre Julius Kalmar, d'entre els participants al màster "Opera Verona", per dirigir “Don Giovanni” de W.A.Mozart en el concert de cloenda.

Al Juliol de 2014 és seleccionat per a dirigir  a la banda simfònica de la Unió Musical de Llíria, en el concert de cloenda del curs internacional de direcció musical impartit per l’insigne mestre Enrique García Asensio.

És, des de juliol de 2005, director titular de la Banda Simfònica de la UIM “La Esmeralda” d'Almassora (Castelló), amb la qual ha aconseguit el següents guardons:

2007:   Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló. (3ra Secció)
              Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana
              Menció honorífica en el Certament Provincial de Bandes de Música de Castelló, per haver guanyat en tres ocasions aquest certamen al capdavant de diferents agrupacions (Xilxes, Vall d’Uixó i Almassora)

2009:   Segon Premi al Certamen Internacional de Bandes de Música de València (3ra Secció)

2012:   Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen Provincial de Bandes de Música de Castelló ( 2na Secció).


              Primer Premi i Menció d’Honor al Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada